ÖVPH tiedottaa: elintapaohjausta ja liikuntaneuvontaa kehitetään Pohjanmaalla

11.03.2024

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen myötä kuntien ja hyvinvointialueiden tulee luoda toimiva liikuntaneuvonta osaksi elintapaohjauksen kokonaisuutta eli sopia selkeä tehtävien ja vastuiden jako sekä varmistaa uudet yhteistyön rakenteet.

Kehittämistyö käynnistyi Pohjanmaalla 14.2.2024, kun liikuntaneuvojat ja sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset kokoontuivat yhteen.

Elintapaohjauksen tarkoituksena on tukea yksilöitä terveyttä ja hyvinvointia edistävien elintapojen muutoksessa, ehkäisten samalla kansansairauksien kuten diabeteksen ja muistisairauksien syntymistä. Yhteistyö kuntien ja hyvinvointialueen välillä on keskeistä toimivan elintapaohjauksen varmistamiseksi. Pohjanmaalla on luotu alueellinen verkosto, jossa elintapaohjausta kehitetään yhteistyönä.

Liikuntaneuvonta korostuu, ja tavoitteena on yhtenäistää palveluketju. Liikuntaneuvojat ovat tärkeitä kumppaneita terveydenhuollon ammattilaisille. Liikuntaneuvonta auttaa asukkaita löytämään yksilölliset tavat olla aktiivisia. Kehitystyötä tehdään yhteistyössä, jotta palvelut muodostavat saumattoman ketjun ja toimijoiden roolit selkeytyvät.

Lisätietoa Pohjanmaan hyvinvontialueen verkkosivustolla.

Siirry "Uutiset"-sivulle